Spørsmål & Svar

Er Windsurfing vanskelig å lære?
Da windsurfing ble lansert første gang i moderne form i 1968, var utstyret tungt og lavteknologisk. I dag er utstyret så mye lettere og avansert og er lett å lære, spesielt for de som har litt seile erfaring.

Hva kan gjøre det vanskelig?
Feil utstyr vil bremse læringsprosessen, og hvis du lærer med riktig sett og riktig miljø med litt veiledning, er læring en lek, mye moro og vil gjøre det mindre slitsomt.

Er windsurfing god trening?
Ja, som SUP krever det at man engasjerer kjernemuskulatur og balanse.

Hvilket utstyr trengs?
Seil, mast, bom og mastfot utgjør riggen og sammen med brettet utgjør dette basisutstyret. Disse komponentene må samsvare med hverandre i forhold til størrelse og ytelse.

Hvordan må riggkomponentene passe til hverandre?
Mastlengden må passe til lengden på seilets mastpose, og bommen må passe den totale bredden på seilet fra mastposen til enden av seilets ytre punkt, der det er et 'øye'. Det høres komplisert ut, men faktisk lærer du snart med prøving og feiling og veiledning.

Kjøper jeg komponentene separat?
Førstegangskjøpet ditt gjøres best ved at du kjøper en "komplett pakke" med alle komponenter. Ellers må du nøye vurdere alle komponentene for å sikre at de er kompatible.

Hvilken seilstørrelse ville jeg trenge for å lære?
Læring oppnås best ved å bruke et seil på rundt 5 m2 og for barn så små som 3 m2. Mindre seil betyr mindre kraft, men du trenger litt vind for å lære. Ingen vind vil gjøre det frustrerende og vanskelig å lære og forstå hvordan det hele fungerer.

Hva er en trapes og trenger jeg en?
En trapes tillater seileren å hekte seg fast trapeslinen som er koblet til bommen, slik at kroppsvekt kan brukes til å ta opp kraften og trekke i seilet. Du trenger ikke en trapes når du lærer, men når du har blitt bedre, og du står i sterkere vind, vil en trapes kunne øke tiden du seiler, utholdenheten og kontrollen.