Guide til valg av riktig utstyr for SUP (Stand up Paddle)

Guide til valg av riktig utstyr for SUP (Stand up Paddle)

Det finnes to hovedkategorier av SUPs, hardboards (harde SUPs) og oppblåsbare. En av de største forskjellene mellom et oppblåsbart padlebrett og et vanlig hardt padlebrett, er avhengig av din preferanse når det kommer til bekvemmelighet og ytelse. Et oppblåsbart SUP er mer praktisk på grunn av at det mindre krevende ved lagring og transport, da brettet passer i en stor bag når det ikke er i bruk. På den andre siden vil et tradisjonelt hardboard, selv om det ikke er det mest praktiske, overgå et oppblåsbart SUP ved å ha mer smidighet og overlegen glid på vannet.  Et oppblåsbart SUP er som regel noe rimeligere enn de harde brettene og tåler en del mer. På slutten av dagen kan du ikke gå feil med noen av dem, men bare sørg for å velge riktig SUPs som passer best til dine preferanser.

Oppblåsbare SUPs (Stand Up Paddle)

Den største forskjellen på ulike oppblåsbare SUPs er bredde, lengde og volum. Desto bredere og kortere, desto mer stabilt og lettere å vende eller svinge med. Dersom brettet er lengre blir det som oftest raskere. Man bør også tenke på at generelt er det er bedre med større volum på brettet desto mer man veier. Surfspot har to oppblåsbare varianter, Limbo som er 10,5 fot og Adventure som er 11,5 fot. 10,5 fots brettet er mer stabilt og lettere å vende eller svinge med, mens 11,5 fots brettet er raskere og har større volum. Begge brettene leveres komplett med Kanoa padleåre og sikkerhetsline. Mistral har lenge vært en av de markedsledende innen utvikling av oppblåsbare SUP brett. Markedet for oppblåsbare SUP brett har økt sterkt i løpet av de siste 10 årene, så det er mange leverandører, men de fleste faller under de høye kvalitetsstandarder til Mistral. Gjennom mange års erfaring innen vannsport har Mistral forbedret produksjonsteknikker og materialbruk hver sesong, slik at man kan få den beste opplevelsen på vannet med den beste tilgjengelige kvaliteten. 

Mistral oppblåsbare SUP

Hardboard SUPs (Stand Up Paddle)

Forskjellen mellom de ulike harde SUP brettene er bredde, lengde og volum. Man har 3 valg av SUP hardboards fra Mistral i Surfspot sitt assortment, Sunburst 10,5´, Levu 12´ og Adventurist 14´. Som tallene sier har de ulike lengder (fot) og også litt ulike egenskaper. Sunburst er allround brettet for hele familien i et retro surfedesign, Levu er det store (langt og bredt) skole og utleie brettet som tåler en støyt. Adventurist er et raskere og smalere brett, som er mer ustabilt, men er for de som ønsker å ta SUPing til et nytt nivå eller dra på tur. Sunburst leveres som en komplett pakke med Kanoa padleåre og sikkerhetsline, mens på de andre brettene er dette tilvalg. Mistrals SUP hardboards regnes for å være markedsledende og har vunnet mange mesterskap. Innen SUP konkurranser og mesterskap er Mistral Vortex og Equinox de mest kjente brettene, som vi ikke har i nettbutikken, men som vi gjerne tar imot bestillinger på.

Mistral SUP hardboards