Om Mistral

Mistrals suksesshistorie starter i 1976, da det opprinnelige sveitsiske merket på grunn av sin lidenskap for vann og vind utvikler et innovativt konsept: surfebrett med seil. En ny surfe dimensjon er født og viser seg å være en internasjonal hit. Mistral setter tonen i utviklingen av brettseiling. Teknologiske innovasjoner følger raskt, nye materialer utvikles og testes. Mistral gjør windsurfing til en internasjonal sport og lanserer til og med Mistral World Cup Team. Merket blir synonymt med windsurfing: Mistral er windsurfing, windsurfing er Mistral!


Mistral var på høyden på 80-tallet. Alle surfere omfavner Mistral, de intenst fargede kreasjonene med den legendariske røde prikken styrer bølgene ved strender over hele verden. Mistral er uttrykksfull, synlig og etterspurt. Sport, innovasjon, teknologi og mest av alt moro er uløselig bundet til denne nye livsstilen.

Det fargerike 80-tallet og det avslappede kystlivet er fremdeles kjernen i Mistral merkevaren. Samlingen består av alt som gjør kystlivet så vakkert: fra innovative surfebrett og SUP brett til klær, fottøy og livsstilsprodukter. Blandingen av maksimal kvalitet, perfeksjon og koblingen til Mistrals opprinnelse gir alle produktene den distinkte Mistral-karakteren.

Mistral seilbrett og dame fra 80-tallet
Mistral fikk øyeblikkelig internasjonal anerkjennelse i 1976 med opprettelsen av International Mistral Class Organization (IMCO) som ble stiftet i Storbritannia, som fremdeles eksisterer i dag. Selskapet anerkjenner dette året som stiftelsesåret for Mistral.
I løpet av dette 80-tallet ble medlemmer av Mistral teamet verdensmestere og globale helter i sin idrett. "Mistral Dream Team" var sammensatt av toppsurfere med en ung Robby Naish som leder for flokken. I de følgende årene satte Mistral standarden for brettseilere over hele verden med signaturseil og designerbrett.
Seilbrettet Mistral Competition som ble introdusert på begynnelsen av 1980-tallet, solgte over 260 000 enheter. I løpet av de siste 30 årene har Mistral solgt over 850 000 brett over hele verden.
Mistral vindsurfere på 70-tallet
I 1989 ble Mistral One Design brettet produsert. Det var dette brettet som ble valgt til å være det offisielle brettet for windsurfing som en olympisk disiplin.  Brettet var det offisielle brettet i 3 olympiader; 1996, 2000 og 2004.
I 2002 er brettseiling industrien i tilbakegang, til dels også pga. av populariteten til den nye vannsport aktiviteten kitesurfing. I 2008 deler Mistral seg i to deler. Mistral windsurfing delen lisensieres ut til Anders Bringdal. Mistral starter et nytt selskap, Mistral Red Dot, som fokuserer på en annen ny trend innen vannsport, Stand up Padling (SUP).
Seilbrett i bølger
I 2014 tar Mistral Red Dot tilbake Mistral Windsurfing lisensen og starter utviklingen av nye innovative seilbrett for alt fra fra nybegynnerbrett til brett for avanserte seilere.
SUP bølgesurfing
Strategien til Mistral innen brettseiling er nå og lage produkter som kan ta tilbake det som Mistral var på 80-tallet, dvs. brettseiling for alle, uansett vind og værforhold.
Mistral SUP dame bakfra