Guide til valg av riktig utstyr for WindSUP

Guide til valg av riktig utstyr for WindSUP

WindSUP er kanskje den mest allsidige vannsport aktiviteten av de alle. Dersom det er lite vind og man ønsker å ta seg en treningstur eller å utforske kysten eller en innsjø i et rolig tempo, kan man bruke brettet som en SUP med en padleåre.

Dersom det blåser og man vil seile, kan man enkelt sette på en midtfinne under brettet og skru på en rigg på SUP brettet og seile av sted. Et WindSUP brett er ikke egnet for mye vind, da det blant annet ikke har samme fleksibilitet til å flytte mastefot bakover. Men det vil likevel kunne seile fort, selv i lite vind, da det også er lettere enn de fleste seilbrett. WindSUP brett har som oftest finner bakerst som alle SUPer og windsurfing brett og har også som oftest en finne i tillegg på midten av brettet for å enkelt kunne krysse opp mot vinden.

Mistral har tre WindSUP brett, Sunburst Air, Sunburst og Fiji.  Sunburst Air er et oppblåsbart brett som kommer med padleåre, sikkerhetsline, finner, bag og en full rigg med seil. WindSUP riggene kommer med 4-delt mast, teleskopisk bom, 4,5 eller 5,5 m2 seil, mastefot og opphalerline som alt passer i en bag som kan transporteres uten takstativ etc. Revival riggene kommer med 2-delt mast, teleskopisk bom, 4,5 eller 5,5 m2 seil, mastefot og opphalerline. Alle WindSUP pakkene kommer også med padleåre og sikkerhetsline for SUPing.